מיץ סלק, סלרי, ג’ינג’ר ותפוח – מתכון יומי מנצח

מיץ סלק, סלרי, ג’ינג’ר ותפוח – מתכון יומי מנצח

רכיבים (לכוס אחת גדולה):

  • 1 סלק בינוני קלוף
  • 2 גבעולי סלרי
  • 1 תפוח ירוק (או אדום אם את מעדיפה יותר מתוק)
  • חתיכת ג’ינג’ר בגודל כ-2 ס”מ (אפשר פחות אם את רגישה לחריפות)
  • 1/2 כוס מים (להקל על הטחינה)
  • (אופציונלי) מיץ מחצי לימון – נותן רעננות ו”חותך” את טעם הסלק

אופן הכנה:

  1. חותכים את כל הרכיבים לקוביות קטנות.
  2. מכניסים לבלנדר חזק יחד עם חצי כוס מים.
  3. טוחנים עד שמתקבל מרקם חלק.
  4. אם את רוצה רק את המיץ – סנני במסננת דקה או חיתול בד.
  5. אם אין לך בעיה עם סיבים – תיהני מזה כמו שהוא (זה גם משביע יותר ככה).

איך ומתי לשתות כדי לקבל את מלוא היתרונות:

  • מתי?
    הכי טוב בבוקר על בטן ריקה, לפני הקפה/תה/אוכל.
    זה נותן בוסט אנרגיה, מעודד ניקוי רעלים, ועוזר בעיכול לאורך היום.
  • כל כמה זמן?
    אפשר לשתות כל יום, או להתחיל ב-3–4 פעמים בשבוע ולראות איך הגוף מגיב.
  • אפשר עם קרח או קר מהמקרר?
    כן! אם בא לך מרענן – הוסיפי כמה קוביות קרח או שמרי את הסלק והתפוח במקרר מראש.
  • שדרוגים אפשריים:
    • קוביית כורכום קפוא או מעט אבקת כורכום + קורט פלפל שחור (נוגדי דלקת)
    • חופן קטן של עלי נענע או פטרוזיליה לרעננות
    • זרעי צ’יה/פשתן – אם שותים עם הסיבים, יוסיפו שובע וחלבון

מישל, תשלח לי טיפים בנושא חיטוב ותזונה

הצטרף עכשיו לתכנית הביתית שלי TotalFit 25

המיומנות שלי
ההטבה אוטוטו אצלך 90%
לזמן מוגבל: קבלו גישה למעל 60 אחוז הטבה לתכנית.